Jöbber

Utanför fönstret är det grått, nästan mörkt och klockan är bara 14.30. Det regnar, vilket det gjort hela dagen!
Jag sitter vid mitt köksfönster & försöker  jobba, slutet av december och jag kan säga att det går trögt som resande säljare. Inte många som har tid med en och framförallt eftersom ja jobbar mycket mot hotell och restauranger. Julbordstider minsann. 
Jag själv har inte ätit ett enda julbord i år än. Tidigare år hade man varit iväg på 2-3 julbord den här tiden på året. Inget jag sörjer direkt, men arbetsglädjen som jag alltid tidigare haft är något jag sörjer... Känner inte riktigt igen mig själv, ja som älskade att jobba!
Jag hoppas på en förändring och det snart! 😊

Baka en kaka

Idag har jag varit en sån där super pedagogisk & närvarande mamma...

När vilda sov sin middagslur drog jag och Lucas igång med att bygga pepparkakshus.
Vi (läs: jag... & Lucas hejjade på & tjatade om att få äta nonstop) ritade & klippte till en mall för huset.
Sen bakade vi våra delar lugnt och sansat innan de kom in i ugnen.
(Läs: Lucas fick en liten degbit som han skulle baka en snögubbe av. Mer mjöl än deg vart det.. Så ja klumpen påminde nog allt om en snögubbe... Jag själv gjorde delarna. Väggarna var tjocka o fina. Taket lövtunnt då degen inte riktigt räckte till)

Lucas fick bestämma dekor till huset & där började det riktigt jobbiga för mig. Hur gärna jag än vill så har jag väldigt svårt för att låta barnen kladda fritt, jag vill ju gärna ha lite stil och "rent". (Ni vet när man målar tillsammans med barnen och man är så inne i sin teckning och barnet kommer med sin penna och kladdar över bilden och man vill bara skrika " vad i helvete gör du, det är mammas teckning"!!! Fast man lugnt säger åh va fint det blev....)

Jag hade tex. ALDRIG haft rosa på huset. Men nu var det ju Lucas som ville göra hus inte jag... Vi gjorde det ju ihop.

Jag tycker det är så fruktansvärt fult att ha pepparkakshus ståendes på bänken.  För det första så är det ju oftast barn som är med och har gjort dom så det är oftast en massa fula färger, bomull och fula tomtar. (I vårat fall skumtomtar).

Lucas är iaf super nöjd över sitt fina hus som han gjort. (Åter igen läs:jag. Eftersom han tröttnade när han bestämt färg och satt på alla nonstop. Där stod jag själv och fick montera ihop delarna.)
Vilda vaknade lagomt tills det var dags att lägga ut bomullen så det fick bli hennes uppgift så även hon fick vara delaktig. Jag hade fullt upp med att skydda huset från hennes klåfingrar som efter hon lagt ut bomull (och dessutom lyckats få det att fastna i kristyren så det ser ut som det är ludet mögel på husknuten) gjorde allt för att försök rycka av både skorsten och nonstop på taket!

Nåväl, nu har vi ett fult... Okey barnen tycker det är fint hus som står på bänken.
Lucas tjatar om att han vill äta upp det och jag har sagt att man får det efter jul.... Även om jag överväger att låta dom göra det för att slippa ha den stående på bänken! 😊

Åh så mysigt vi haft det barnen och jag!
Varför då da??

Varför skriver du aldrig? Du skriver ju så himla roligt!!

Jo men tjena, vad ska jag skriva om? Hela denna veckan (bortsett från i måndags när Alex var hemma för jag var i Mora på jobb) så har jag varit hemma med sjuka barn. Torkat snor, varit ute på promenad med sovandes barn i vagnen, ett läkarbesök själv med mina två barn där framförallt den lilla gör en lite lätt svettig då hon är snabb som en geopard och hal som en ål.
Sitta still vet hon inte vad det är och muta med att få titta på telefonen så hon sitter still (det som man så dyrt & hederligt lovade att aldrig göra.. innan barnen kom) funkar inte på den damen.
Det lyser äventyr (läs: djävulskap) i de där gröna små ögonen! 

Båda barnen sover nu sött i varsin säng, den stora kommer om ca 2 timmar upp för att ha med mamman och kissa & sen gärna krypa ner i min säng i stället för sin egen. Ibland går han med på att gå tillbaka till sitt rum, andra gånger får han snabbt följa med in till oss då han ställer till med en scen & jag blir livrädd för att han ska väcka prinsessan i huset som inte behöver lika mycket sömn som oss andra dödliga.
Den damen tar för övrigt morgonen om sisådär 5 timmar så det är hög tid att jag tar natten nu! 

På återseende.....