Sömnlöst i Kristinehamn!

Fan va ja hatar dessa nätter, vrider o vänder på mig, försöker be Alex lägga sig på sidan för att inte andas för djupt, ja ni vet så där så det är på gränsen till en snarkning... , försöker att inte tänka miljoner tusen tankar om saker och ting. 
En grubblare är vad jag är... Och sömnen blir vad den blir, ganska obefintlig!? 
Nåväl imorgon är det lördag och vi hoppas på en bra dag och att jag nu mirakulöst somnar när jag lägger ifrån mig telefonen för snart drar karusellen igång igen med pigga, glada barn med myror i brallan! :) 

Sälen

Resten av huset sover än men dampfia sitter i en fåtölj här i köket efter att ha legat kissnödig i den senaste 1,5 timme men ligger man i överslafen i en våningssäng så försöker man hålla ut för att inte väcka stackarn under sig. I detta fall Pamira! 
Japp vi är 5 tjejer som är iväg gill Sälen över helgen, så roligt och skönt att faktiskt komma hemifrån. 
Igår eftermiddag var vi till ett badhus och blev som små barn igen. Vi skrattade och hade fruktansvärt roligt! 😊 Nu längtar jag dock ihjäl mig efter mina älsklingar där hemma!

Vi pratar på att göra detta till en tradition och det ser jag verkligen fram emot! 😊 







Maten i magen

Ugnsbakad fläskfilé med potatiskaka!

Köttet låter jag som oftast ligga i egengjord marinad i minst ett dygn, ju längre desto bättre!

En marinad som vi verkligen gillar här hemma till både grillat och ugnsbakat kött är en mix av: honung, olivolja, Sweethot chilisås, soya, vitlöksklyftor, svartpeppar, vitpeppar och salt. Mängden av allt är efter egen smak och mängd kött. 

Jag lägger sen dom hela fläskfileerna i en ugnsform och steker det i mitten av ugnen i 175grader i ca 35 min. (Brukar pensla på lite mer marinad när halva tiden har gått)
När jag tar ur köttet ur ugnen packar jag in det i foliepaket där det får ligga ända tills det är dags att göra i ordning.
När det närmar sig servering skär jag köttet i tunna skivor.  Och beroende å filéernas storlek steker man på köttet tills det är färdigstekt.

Till detta serverade jag potatiskaka som jag gjort i små ugnsformar.

Krämig potatiskaka, 4 st

4 stora potatisar
1 dl parmesan
1 dl grädde
1 ägg
Färsk basilika och körvel
salt
vitpeppar

sätt ugnen på 200 grader.
skala och riv potatisen grovt, lägg i en bunke.
grovriv osten.
blanda samman ost, grädde, ägg, basilika och körvel med potatisrivet.
krydda med salt och peppar och blanda väl.
smörj 4 små ugnsformar med smör och fördela potatisröran i formarna.
Grädda mitt i ugnen 40 minuter så de får en gyllene färg.

Man kan servera i formarna men vill man kan man låta skålarna svaltna innan man skär ur kakan ur formen! 

Såsen gjorde jag på skyn från köttet. Jag lät det puttra ihop med lite maizena, grädde, soya, salt och vitpeppar.