Efterrätten
Ja vi börjar väl med efterrätten för den verkade verkligen gå hem!
Jag gjorde en daim cheesecake med egen kolasås upp på! Riktigt smaskigt!
Till själva cheesecaken behöver ni:
3 dubbeldaim
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
Mixa/krossa kexen och mält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter.
Ställ denna svalt medan du börja med själva cheesecaken.
Hacka daimen och ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.
Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum så du kan vända på skålen.
Vispa sedan grädden fluffig.
Vänd sen ner äggulesmeten i äggvitan och daimen i grädden och vänd ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt.
Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen i minst 5timmar.
Kolasåsen
2dl grädde
2dl socker
2dl ljus sirap
2msk vaniljsocker
1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka upp och låt
det puttra på låg värme i ca 5 minuter.
2. Rör i vaniljsockret och låt svalna.
det puttra på låg värme i ca 5 minuter.
Kolasåsen kan du med fördel precis som cheesecaken förberedas dagen innan!
Vill man toppa den redan smaskiga cheesecaken kan man även ha på lite flingsalt på toppen. Saltet & kolasåsen riktigt gifter sig ihop!

Sjukt god. Tack för receptet!
URL: http://inspirationtillmat.wordpress