Efterrätten

Ja vi börjar väl med efterrätten för den verkade verkligen gå hem!

Jag gjorde en daim cheesecake med egen kolasås upp på! Riktigt smaskigt! 

Till själva cheesecaken behöver ni:

3 dubbeldaim
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

Mixa/krossa kexen och mält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter.
Ställ denna svalt medan du börja med själva cheesecaken.

Hacka daimen och ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar. 
Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum så du kan vända på skålen.
Vispa sedan grädden fluffig.

Vänd sen ner äggulesmeten i äggvitan och daimen i grädden och vänd ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt.

Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen i minst 5timmar.


Kolasåsen 
2dl grädde
2dl socker
2dl ljus sirap
2msk vaniljsocker 

1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka upp och låt
det puttra på låg värme i ca 5 minuter.

2. Rör i vaniljsockret och låt svalna. 

Kolasåsen kan du med fördel precis som cheesecaken förberedas dagen innan! 
 
Vill man toppa den redan smaskiga cheesecaken kan man även ha på lite flingsalt på toppen. Saltet & kolasåsen riktigt gifter sig ihop! 





Kommentarer
Postat av: Pammis

Sjukt god. Tack för receptet!

2015-01-20 @ 13:12:17
URL: http://inspirationtillmat.wordpress

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: