Maten i magen
Ugnsbakad fläskfilé med potatiskaka!
Köttet låter jag som oftast ligga i egengjord marinad i minst ett dygn, ju längre desto bättre!
En marinad som vi verkligen gillar här hemma till både grillat och ugnsbakat kött är en mix av: honung, olivolja, Sweethot chilisås, soya, vitlöksklyftor, svartpeppar, vitpeppar och salt. Mängden av allt är efter egen smak och mängd kött.
Jag lägger sen dom hela fläskfileerna i en ugnsform och steker det i mitten av ugnen i 175grader i ca 35 min. (Brukar pensla på lite mer marinad när halva tiden har gått)
När jag tar ur köttet ur ugnen packar jag in det i foliepaket där det får ligga ända tills det är dags att göra i ordning.
När det närmar sig servering skär jag köttet i tunna skivor. Och beroende å filéernas storlek steker man på köttet tills det är färdigstekt.
Till detta serverade jag potatiskaka som jag gjort i små ugnsformar.
Krämig potatiskaka, 4 st
4 stora potatisar
1 dl parmesan
1 dl grädde
1 ägg
Färsk basilika och körvel
4 stora potatisar
1 dl parmesan
1 dl grädde
1 ägg
Färsk basilika och körvel
salt
vitpeppar
sätt ugnen på 200 grader.
skala och riv potatisen grovt, lägg i en bunke.
grovriv osten.
blanda samman ost, grädde, ägg, basilika och körvel med potatisrivet.
krydda med salt och peppar och blanda väl.
smörj 4 små ugnsformar med smör och fördela potatisröran i formarna.
Grädda mitt i ugnen 40 minuter så de får en gyllene färg.
Man kan servera i formarna men vill man kan man låta skålarna svaltna innan man skär ur kakan ur formen!
vitpeppar
sätt ugnen på 200 grader.
skala och riv potatisen grovt, lägg i en bunke.
grovriv osten.
blanda samman ost, grädde, ägg, basilika och körvel med potatisrivet.
krydda med salt och peppar och blanda väl.
smörj 4 små ugnsformar med smör och fördela potatisröran i formarna.
Grädda mitt i ugnen 40 minuter så de får en gyllene färg.
Såsen gjorde jag på skyn från köttet. Jag lät det puttra ihop med lite maizena, grädde, soya, salt och vitpeppar.



