Maten i magen

Ugnsbakad fläskfilé med potatiskaka!

Köttet låter jag som oftast ligga i egengjord marinad i minst ett dygn, ju längre desto bättre!

En marinad som vi verkligen gillar här hemma till både grillat och ugnsbakat kött är en mix av: honung, olivolja, Sweethot chilisås, soya, vitlöksklyftor, svartpeppar, vitpeppar och salt. Mängden av allt är efter egen smak och mängd kött. 

Jag lägger sen dom hela fläskfileerna i en ugnsform och steker det i mitten av ugnen i 175grader i ca 35 min. (Brukar pensla på lite mer marinad när halva tiden har gått)
När jag tar ur köttet ur ugnen packar jag in det i foliepaket där det får ligga ända tills det är dags att göra i ordning.
När det närmar sig servering skär jag köttet i tunna skivor.  Och beroende å filéernas storlek steker man på köttet tills det är färdigstekt.

Till detta serverade jag potatiskaka som jag gjort i små ugnsformar.

Krämig potatiskaka, 4 st

4 stora potatisar
1 dl parmesan
1 dl grädde
1 ägg
Färsk basilika och körvel
salt
vitpeppar

sätt ugnen på 200 grader.
skala och riv potatisen grovt, lägg i en bunke.
grovriv osten.
blanda samman ost, grädde, ägg, basilika och körvel med potatisrivet.
krydda med salt och peppar och blanda väl.
smörj 4 små ugnsformar med smör och fördela potatisröran i formarna.
Grädda mitt i ugnen 40 minuter så de får en gyllene färg.

Man kan servera i formarna men vill man kan man låta skålarna svaltna innan man skär ur kakan ur formen! 

Såsen gjorde jag på skyn från köttet. Jag lät det puttra ihop med lite maizena, grädde, soya, salt och vitpeppar. 








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: